АЙРАН ІШСЕҢІЗ, АУЫРМАЙСЫЗ
Қазір малдың жаппай төлдейтін кезі. Ағарған мол. Осындайда оның денсаулыққа пайдалы жақтары жөнінде біле жүрген жөн.
Айран әртүрлі пайдалы микроэлементтерге аса бай болып келеді.
Ағарғанның бұл түрі түрлі ауру қоздырғыш микроорганизмдерді жойып жіберетін қасиетке ие.
Айрандағы қышқыл бактериялар қоздырғыштардың өсіп-өнуін айтарлықтай тежеді.
Сондай-ақ олар ағзаның иммундық жүйесін оятып, оны рак клеткаларының өсіп-өнуіне жағдай жасайтын ферменттерді жойып жіберуге бағыттайды.
Күніне 500 миллиграмм айран ішу – рак клеткаларының пайда болуының алдын алады.
Айран адам ағзасының темірге деген сұранысының 40 пайызын қамтамасыз ете алады.
Айран ағзадағы жойылып кеткен жасушылардың қайтадан қалпына келуіне көмектесетін А витаминіне бай.
Ал айран құрамындағы А витамині ағзаны жақсартып, теріні жұмсартып, көру қабілетін жақсартады.
Күн сайын жатар алдында 250 миллиграмм айран ішуді әдетке айналдырған адамның ас қорыту жүйесі жақсы жұмыс істеп, қан айналымы қалыпты болады.