ЖАСАНДЫ ШЫРЫНДЫ ҚАЛАЙ АЖЫРАТУҒА БОЛАДЫ?

"Жұмысымыздың мақсаты шырынға талдау жасау емес, бөліну коэффициенті бойынша әлемде баламасы жоқ сорбентті таныстыру еді. Ал жасап шығарған сорбентіміз қиын тапсырманы сәтті орындай алатынын көрсету үшін, шырынға сараптама жасап көрсеттік", — дейді М.В. Ломоносов атындағы ММУ маманы Александра Затираха.
Затираха мен оның әріптестері шырынға талдау жасау процесін әжептеуір жеңілдеткен. Олар ойлап тапқан сіңіргіш зат шырынды бойына тез сіңіріп, оның құрамындағы басқа заттарды "сұрыптап көрсетеді", сонда шырынның құрамы газ хроматографының көмегімен анық көрінеді.
sputniknews.kz