КҮНКӨРІСТІҢ ЕҢ ТӨМЕНГІ ДЕҢГЕЙІ ЖӘНЕ АЗЫҚ-ТҮЛІК СЕБЕТІ
Негізгі тамақ өнімдерін тұтынудың ең төменгі нормаларынан есептелген орта есеппен халықтың жан басына шаққандағы күнкөрістің ең төменгі деңгейінің шамасы 2018 жылғы тамызды өткен аймен салыстырғанда 7,4%-ға, 2017 жылғы желтоқсанмен салыстырғанда 10,6%-ға жоғарылады.
Оның құрылымында ет және ет өнімдерін сатып алуға жұмсалған шығыстардың үлесі – 17%-ды, жемістер мен көкөністерге – 14,2%, сүт өнімдері мен жұмыртқаға – 9,2%, нан және жарма өнімдеріне – 6,8%, май және тоң май өнімдеріне – 3,7%, қант, шай және дәмдеуіштерге – 2,3%, балыққа – 1,8%-ды құрады.